wrapper

Лични финансии

Зошто не заработувате доволно за да станете милионери?

Што значи да се биде милионер? Колку пари треба да заработите пред да бидете крунисани со почесниот епитет "милионер" и што е она кое ве спречува во истото?

Совети за успех од Џек Ма (втор дел)

Во претходниот дел имавме за вас неколку совети кои Џек Ма вели дека нивната примена многу ќе ви помогне на патот до успехот. Факт е дека сите луѓе сакаат да бидат успешни. Без разлика на која возраст се наоѓате Џек Ма за вас има по некој совет како најдобро да се снајдете во тој период и што е она што треба да го правите.

Корисни совети за инвестирање за почетници од Ворен Бафет

На сите ни е многу добро познато името Ворен Бафет, најголемиот бизнисмен на денешницата и сопственик на една од најголемите холдинг компании Berkshire Hathaway. Иако е веќе во поодминати години, тој сеуште е меѓу најактивните бизнисмени. Неодамна, на неговиот 87ми роденден бил запрашан кој е надобриот начин за инвестирање, а тој одговорил:

Поголема финансиска едукација на децата за просперитет на економијата

Финансиската едукација на населението, особено на најмладите, треба да се поттикнува, бидејќи тоа е важно за стабилноста на финансискиот систем и просперитет на економијата. Ова беше пораката од министерот за финансии Драган Тевдовски, гувернерот на НБРМ, Димитар Богов, и претседателот на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурувањето Климе Попоски, по повод Денот на штедењето, 31 Октомври, упатена на доделување на наградите на конкурсот објавен по тој повод.

За Нас

Банкарство.мк го сочинува млада новинарска екипа која известува за најновите случувања во светот на Банките, за предизвиците во Банкарскиот сектор и очекувањата на водечките Банкари. На нашиот портал можете да прочитате и совети за управувањето со личните финансии.