wrapper

Домашни банки

Орце Трајковски и Неделин Валчев добија нови мандати како дел од Управниот одбор на Централна кооперативна банка АД Скопје

Централна кооперативна банка АД Скопје ја известува јавноста дека на членовите на Управниот одбор, г-дин Орце Трајковски и г-дин Неделин Валчев им е продолжен мандатот преку соопштение објавено на Македонска берза.

ТТК банка со највисока годишна цена на акцијата

Акциите на ТТК банка постигнаа пораст за повеќе од 7% во само пет трговски денови. Која е причината за порастот на цената на овие акции?

Стопанска банка а.д. Битола донираше новогодишни пакетчиња за најмалите од Битола

Во пресрет на новогодишните празници, членовите на Управниот Одбор на Стопанска банка а.д. Битола , г-ѓа Гордана Балтовска и г-ѓа Наташа Несторовска, повторно, и оваа година подарија новогодишни пакетчиња на најмалите во О.У Ѓорги Сугарев и во Здружението за развој на ромската заедница –Сумнал, а покрај пакетчињата, во Домот за доенчиња во Битола беа донирани и бебешки производи. 

Охридска банка ќе издава обични акции по пат на приватна понуда на институционален инвеститор

Собранието на банката донесе одлука со која Охридска банка ќе изврши зголемување на акционерскиот капитал со издавање на 77.764 обични акции со право на глас, во вкупен номинален износ од 206.074.600 денари, за институционален инвеститор по пат на приватна понуда.

За Нас

Банкарство.мк го сочинува млада новинарска екипа која известува за најновите случувања во светот на Банките, за предизвиците во Банкарскиот сектор и очекувањата на водечките Банкари. На нашиот портал можете да прочитате и совети за управувањето со личните финансии.